SØLVGUTTENE

Selveste Sølvguttene kommer til Jul på MiniFjorden 2023! 

2.Desember Kl 15:00

Kjøp billett

Sølvguttene har blitt en viktig del av norsk juletradisjon med sine julekonserter. Koret har sunget med kjente nasjonale og internasjonale artister som Kiri Te Kanawa, Barbara Hendrix, Diana Ross, Andrea Bocelli, a-ha, Arif, Vinni og Sissel Kyrkjebø.

Koret har utdannet flere nasjonale og internasjonale artister, og har jobbet tett med Den Norske Opera og Ballett, Oslo-Filharmonien, Nasjonalteatret og Kringkastingsorkesteret. Koret opptrer jevnlig for den norske kongefamilien, og hver jul gjør Sølvguttene julekonsert i Hennes Majestet Dronning Sonjas KunstStall. Andre ikoniske konsertlokaler hvor koret har opptrådt er Westminster Abbey i London, St. Peter Basilica i Roma, Notre Dame de Paris og Berliner Dom.

Koret ble grunnlagt av Torstein Grythe i 1940 og er NRKs guttekor. Koret er en kulturinstitusjon i Norge, og korets klang- og korkultur er unik. Sølvguttene har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser, og har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje.

Vi gleder oss til de i år kommer til MiniFjorden og skal synge julen inn i Sandefjord.

 

VARIGHET: ca. 45 minutter

MÅLGRUPPE: Alle

MEDVIRKENDE: Sølvguttene, dirigenter: Fredrik Otterstad og Frikk Heide-Steen, Otto Christian Odland (klaver), Tormod Åsgård og Trond Olav Ruistuen (trompeter).